Grupa Žaoke

Muzički bend za svadbe, poslovne partije, klupske svirke, žurke kao i sve vrste proslava.

Grupa Žaoke

Muzički bend za svadbe, poslovne partije, klupske svirke, žurke kao i sve vrste proslava.

O nama

Muzička grupa “ŽAOKE“ se prvi put pojavila u javnosti u maju 2001 godine, sa  početkom prikazivanja emisije “Profil i profit“, prvog programa RTS-a. Ideja emisije je bila da se na šaljiv način obradjuju “ozbiljne“ društvene teme, i u toj emisiji je sve do kraja 2002 godine, grupa ŽAOKE imala vrlo zapaženu ulogu. Iz tog perioda će ostati upamćene interpretacije pesama Lova, lova, lova (Money, money, money), Milord, Zelena trava doma mog (Green, green gras of home), Čikago, Penzija…

U toku 2003 godine grupa uglavnom miruje sve do jula 2004 godine, kada počinje sa aktivnim radom svirajući po brojnim beogradskim klubovima (`Kajak klub`, `Reka`, `Gaučosi`, `Leonardo`…), restoranima (`Djordje`, `Ušće`, `Skala`, `Sent Andrea`…) i hotelima (Hajat, Interkontinental, Slavija, Jugoslavija…), kao i širom Srbije (Novi Sad, Zrenjanin, Bečej, Kikinda, Pančevo, Požarevac, Kragujevac, Valjevo …) i to na raznim vrstama proslava i veselja (svadbe, rodjendani, proslave firmi, balovi, plesne večeri, žurke, svirke za diplomatski kor…)

Osnovne karakteristike grupe su:

Velika širina muzičkog programa

Velika širina muzičkog programa, gde repertoar čine: domaći i strani pop-rok, evergreen, jazz, latino, kao i kompletan starogradski, izvorno-narodni i urbano-novokomponovani program. Što će reći sve osim turbo-grand folka (razne: Indire, Seke, Stoje, Mikice, Cikice…)

Zanimljivi muzički aranžmani

Zanimljivi muzički aranžmani, gde grupa uz ritam sekciju, koju čine bubnjevi i bas; sa saksofonom, klarinetom, harmonikom i akustičnom gitarom, usnom harmonikom, vrlo specifično i sa prepoznatljivim stilom, obradjuje sve, gore navedene, muzičke pravce.

Zanimljivi pevački aranžmani

Zanimljivi pevački aranžmani, jer u grupi Žaoke svi članovi i pevaju. Bogatstvo i raznovrsnost pevačkih stilova svakako je razlog zašto su nastupi grupe Žaoke uvek drugačiji i originalni.

Grupa Žaoke se može pohvaliti ogromnom širinom muzičkog repertoara, koja je potkovana kako pojedinačnim iskustvom svakog člana tako i zajedničkim petnaestogodišnjim radom. Svi članovi grupe Žaoke pored toga što sviraju, su i odlični pevači, pa ne čudi što možemo vrlo verno dočarati atmosferu najrazličitijih žanrova. Imate priliku da pogledate samo neke izvodjače odnosno pesme sa našeg repertoara », jer ako bi pokušali da napravimo kompletan spisak, ova strana bi bila jaaako dugačka (preko 2000 pesama!). Grupa Žaoke prati svetske trendove u muzici i često iznenadi svoju publiku načinom inerpretacije i izborom zanimljivih i popularnih pesama.

REPERTOAR
PREPORUKE